Zelf geen interesse? Deel dan deze vacature via

Redacteur Literair Agentschap Omschrijving van de functie: Je wordt begeleid als redacteur van het agentschap van Editio. Je werkzaamheden zijn: lezen van manuscripten, schrijven van leesrapport/manuscriptadvies. Op zoek gaan naar publicatiemogelijkheden voor de schrijver: uitgeverijen waar het manuscript zou kunnen passen. Benaderen van uitgeverijen. Benaderen van literaire magazines voor publicatie van korte verhalen nieuw talent.
 Zelf schrijven voor het online magazine van Editio.
 Organiseren: verzamelen van verhalen van nieuw talent en contact opnemen met die schrijvers over publicatie in het online magazine. ondersteunen van werkzaamheden voor kleine wedstrijden. Ondersteunen van activiteiten voor de jaarlijkse debutantenschrijfwedstrijd en het jaarlijkse debutantenbal. social berichten maken over nieuwe getalenteerde schrijvers, interviews met uitgevers, redacteuren en tutors van Editio en uitwerken van deze interviews. Het jaarlijkse bal voor aankomende schrijvers waar ze de gevestigde orde kunnen ontmoeten. En je ondersteunt Editio bij de organisatie van de Lage Landen Schrijfweek. Deze schrijfweek is voor fictie- en toneelschrijvers tussen de 18-35 jaar. Deze week zal in 2018 voor het eerst worden georganiseerd. Overige eisen profiel kandidaat: Iemand die de literatuur, boeken en schrijven een warm hart toedraagt. Iemand die leest en snapt hoe een verhaal is opgebouwd. Iemand die graag wil redigeren en die een rapport kan schrijven. Je bent communicatief en niet bang om contact op te nemen met uitgevers. Je weet hoe je social kan inzetten. Je bent nieuwsgierig en ondernemend. Arbeidsvoorwaarden: Voor het Agentschap krijg je begeleiding van de uitgever Marlies Bonnike. Voor social krijg je begeleiding van hoofd marketing Marjet Wesselink. Voor ondersteuning bij het schrijven van interviews krijg je ondersteuning van Bob van der Burg.
 De stagevergoeding is afhankelijk van het aantal dagen. Van 275-400 euro. Uren per week: 16-24 Voertaal van de functie: Nederlands Startup: Ja Vereiste talen: Nederlands Duur: 4-6 maanden Geschikt voor functiebeperking: Ja Startdatum vanaf: Heden